Over Gabanza

Wij zijn Bigband Gabanza, de oudste amateur bigband van Haarlem. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit jazz; swing in de traditie van Count Basie.

We spelen nummers uit het genre van Frank Sinatra waarbij de zang wordt verzorgd door verschillende zangers en / of zangeressen. Daarnaast spelen we ook instrumentale nummers zoals The Queen Bee, Stolen Moments en het prachtige I remember Clifford. Ons volledige repertoire vindt u op de pagina Repertoire.

De band is in 2020 vanwege de corona beperkingen en een te geringe bezetting tijdelijk gestopt. In november 2021 is de band weer in volledige bezetting gestart met repeteren. De band staat onder leiding van Emiel Bothenius Lohman. De bezetting is inmiddels al aardig op orde maar trombonisten een eerste trompettist zijn nog welkom. Wil je meedoen, stuur dan een bericht naar: gabanzabigband@gmail.com en we nemen snel contact op met je! Voorwaarde is dat je goede instrument beheersing hebt en vlot van blad kunt lezen en natuurlijk van jazz houdt. Ook voor invallers tijdens repetities en eventueel bij optredens is plaats.

Wij repeteren elke donderdagavond (uitgezonderd schoolvakanties) van 20:15 tot 22:15 in een van de grote oefenruimtes van het Slachthuis.

Stichting Slachthuis
Rockplein 6
2033 KK Haarlem

Bigband Gabanza is te boeken voor optredens. Stuur een bericht naar: gabanzabigband@gmail.com en we nemen snel contact op met je!