Bigband Gabanza,  Haarlems’ oudste bigband

Wij zijn Bigband Gabanza, de oudste amateur bigband van Haarlem. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit jazz; swing in de traditie van Count Basie.

De band is in 2020 vanwege de corona beperkingen en een te geringe bezetting gestopt. We willen echter snel weer opstarten. Dus laat het weten als je er over denkt in een bigband te spelen. Vooral trombonisten zijn nodig. Stuur dan een bericht naar: gabanzabigband@gmail.com en we nemen snel contact op met je! Voorwaarde is dat je goede instrument beheersing hebt en vlot van blad kunt lezen en natuurlijk van jazz houdt.

Bigband Gabanza is nu dus nog even niet te boeken voor optredens. In de toekomst kan je daarvoor  contact leggen door een bericht te sturen naar: gabanzabigband@gmail.com en we nemen snel contact op met je! Onderstaand zie je de bezetting, nog even zonder namen. Hopelijk staan er snel weer namen bij de bezetting!

Bandleider – Vacature

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]

Reeds

1e altsax –
2e altsax –
1e tenorsax –
2e tenorsax

Horns

1e trompet –
2e trompet –
3e trompet –
4e trompet –

Horns

1e trombone –

2e trombone

3e trombone

4e trombone

Rhythm

gitaar –
piano –
bas –
drums –

Historie

Begin jaren 70 werd de Sweet Briars Bigband van Jeugd en Muziek opgericht door Jeroen Vermeulen. Omstreeks 1990 veranderde de naam in Bigband Gabanza.

Henk Scheffer stond jarenlang voor de bigband als leider. Hoogtepunt was 1989 met 13 optredens en een 1e prijs tijdens een bigbandconcours in IJmuiden. Henk is vanaf 1997 spelend lid.
Vanaf 2001 leidt George Pancraz de bigband en met hem maakt Bigband Gabanza haar eerste CD, in eigen beheer van de muziekschool geproduceerd. Vanaf februari 2004 wordt Gabanza geleid door trompettist Thomas Welvaadt; die een aantal mooie arrangementen achterlaat als hij in augustus 2005 de band weer verlaat.

Van 2005 tot 2017 stond Bigband Gabanza onder leiding van Miklós Fürst: een gedreven saxofonist met zijn roots o.a. in de Bigband muziek. In 2007 neemt de band haar tweede CD op. Er zijn mooie optredens, bijvoorbeeld op het hoofdpodium van wat toen nog Haarlem jazz was, op jazz festivals in Alkmaar en Heerhugowaard en op vele zondagmiddagen in het Meterhuis in Haarlem.

In 2018 heeft de band een herstart gemaakt. Onder leiding van Erik Blok heeft de band in december 2019 opgetreden bij het bigband festival in Alkmaar. In september 2020 is de band gestopt vanwege bezettingsproblemen. Wie weet tot later!. Zie de agenda.

[/et_pb_section]